2018/12/13 - 08:45

 

A hétvégén, december 8-án rendezte meg a Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Illéssy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézménye a VII. Illésy Gasztro Kupát, amely egy rangos országos ételművészeti verseny cukrászok, szakácsok, pincérek és eladók számára.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is képviseltette magát az eseményen, és tanulóink szép eredményeket értek el.

A díszcsomagoló versenyen 4 db különböző ajándéktárgyat kellett becsomagolni a helyszínen: labda,- könyv A/4, pezsgős üveg és mikulásvirág. A második feladat egy ajándékkosár elkészítése volt.

Hét egyéni versenyző közül Kovács Amanda (10/1 osztályos tanuló) ezüstérmes, a csapatversenyen Fábián Viktória Andrea és Szántó Katica (11.B osztályosok) aranyérmesek lettek.

Felkészítő tanáraik: Kemény Adrienn és Lengyel Tünde

A szakácsoknak a helyszínen egy főételt kellett készíteniük 2 óra alatt. Nad Filip (10/3 osztályos tanuló) étele baconba tekert szűz roston sütve, kukorica puding ágyon, gombával töltött paradicsommal és sajtmártás, zöldség chispssel volt, amivel egyéniben harmadik helyezett lett.

Csapatban Igaz Jánossal együtt „Diplomát” – oklevelet kaptak a díszmunkájukért.

Finger- food ételeik:

·       

Jérceterrin mentás epersaláta ágyon borzselével

·       

Tormás lazacterekercs kerti fűvekkel  vinaigrette mártással.

·       

Szűzsült sütve, ricottás körtével, batátapürével.

·       

Szuvidolt bárányérme roston sütve lilahagyma lekvárral karamellizált gyümölcs golyókkal, sült zöldségekkel, mézes jus-vel

2. ételük Nad Filip élő munkája mellé:

·       

kaviáros palacsinta falatok sörmártással

·       

Újházy- tyúkleves újra gondolva

Felkészítő tanár: Farkas Miklós

 

Gratulálunk!