2017/05/08 - 11:15

Elbúcsúztak a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói középiskolás éveiktől és iskolájuktól csütörtökön késő délután. Az intézményből a Fekete Sas Rendezvényházba vonult át a ballagó menet, itt, méltóképpen lezártak egy korszakot életükben egy megható, de vidám ünnepség keretében.

Megható búcsú a középiskolai évektől

A HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából idén 158 végzős ballagott el 9 osztályból. Összesen 10 végzős osztály van az intézményben, de egy, ezek közül esti tagozatként működik, így az ide tartozó 13 diák végzős, de nem ballag.

Gémes Tamás, 12.B osztályos tanuló a középiskolában szerzett élményeiről ekképpen nyilatkozott: „Nagyon sok jó emlékkel távozom. Az elmúlt évek baráti kapcsolatokban is kiemelkedőek voltak, és megtaláltam életem párját is, aki már a menyasszonyom. Osztályfőnökünktől bármilyen helyzetben kérhettünk tanácsot, sok pozitívumot és építő jellegű kritikát is kaptunk tőle, amely mind a személyiségünk fejlődését szolgálta. Idejöttünk nagyon fiatalon, tapasztalatlanul, és mára, hála a Corvin tanári karának és az osztályfőnökünknek, fiatal felnőttként léphetünk ki innen, és készen állunk az érettségire.” Tamás az érettségivel kapcsolatban azt is elárulta, a matematikától tart a legjobban, mert ez a tantárgy nem az erőssége. A végzős diák az érettségi után marad a Corvinban még egy évet, hogy szakképesítést is szerezzen vendéglátó-vendéglátásszervező szakon.

Megható búcsú a középiskolai évektől Gémes Tamás

A rokonok, barátok és ismerősök a virágátadás után az iskola épülete előtt várakoztak, amíg az érettségire immár készen álló fiatalok utolsó, rendhagyó osztályfőnöki órájukon vettek részt. A ballagási menet során izgalommal a szemükben, mosollyal az arcukon vonultak végig intézményük falai között, énekelve a tanulók.

Megható búcsú a középiskolai évektől

Ezt követően a Fekete Sasban folytatódott a ballagási ünnepség, amelynek során Oláh Attila, a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója szellemi táplálékként szolgáló útravalóval látta el a diákokat. Oláh Attila beszédében kiemelte, a mai nap a végzősökről szól, értük vettek fel ma ünnepi ruhát az őket ünneplők. Reményeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy kikerülve az életbe, a diákok megőrzik a fiatalság három ajándékát: az értelmet, a szépséget, és a mosolyt. Az igazgató úr megható és elgondolkodtató beszéde:

 

Megható búcsú a középiskolai évektől

Az ünnepség folytatásaként Balogh Lilla és Kovács Gábor, 11. osztályos tanulók vettek búcsút érettségi előtt álló diáktársaiktól, Gémes Tamás, 12.B osztályos tanuló pedig megható beszéddel köszönt el iskolájától. Ezt követően, a középiskolai évek alatt legjobban teljesítő végzősöket jutalomban részesítették, és természetesen nem maradhatott el a zászlóátadás sem, ezzel szimbolizálva azt, a staféta átkerült a 11. évfolyamos diákokhoz.

Megható búcsú a középiskolai évektől

 

Írta: Ács Helga

Forrás:http://promenad.hu/cikk/meghato-bucsu-a-kozepiskolai-evektol-177340

Mai névnap

2019, augusztus 23 - 04:07, Bence

Esemény naptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Képgaléria

HATÁRTALANUL...

Szakmák éjszakája

EU Szakképzési Hét

Mobil Alkalmazás